Салат зі свіжої моркви, гарбуза і арахісу

Цей салат допоможе зарядитися енергією, так як в його складі корисні свіжі овочі і арахіс, який заповнить білок. Оливкова олія холодного віджиму містить корисні жири, так що порція такого салату – це збалансований обід. Влітку, коли на приготування їжі не хочеться витрачати багато часу, салат зі свіжої моркви, гарбуза і арахісу допоможе швидко відновити сили.
Для приготування нам знадобляться:
– велика морква,
– чверть невеликий гарбуза,
– ріпчаста цибуля,
– стебло селери,
– жменю арахісу,
– 1 ст. л. оливкової олії,
– 1 ст. л. соку лимона.

Приготування:

Трьом моркву і гарбуз
Морква почистимо, виймемо насіння і волокна з гарбуза (насіння гарбуза краще не викидати а сушити і є як насіння, дуже корисно). Натремо підготовлені моркву і гарбуз на крупній тертці.
Ріжемо цибулю і селеру
Ріпчасту цибулю наріжемо тонкими півкільцями, селера (краще взяти стебло з зеленню) наріжемо по діагоналі шматочками 1-2 див. Додаємо нарізані цибулю і сельдрей до моркви з гарбузом. Перемішуємо.
Заправляємо салат
Заправляємо салат оливковою олією першого холодного віджиму і ложкою лимонного соку. Така заправка наситить організм вітамінами і ліпідами.
Перемішуємо салат, щоб заправка рівномірно покрила шматочки овочів.
Додаємо арахіс
Додаємо в салат жменю арахісу. Краще брати сирої або подсушеный в духовці арахіс. У мене був тільки смажений солоний, що не так корисно. Але в цьому є плюс: салат не потрібно солити.
Подаємо салат
Якщо подавати такий салат відразу, то арахіс залишиться хрустким. Після того, як салат постоїть кілька годин, арахіс розм’якшується.
Все ж краще овочеві салати їсти відразу після приготування.
До речі, якщо вам подобаються салати з морквою, рекомендую спробувати яскравий і смачний морквяний салат з апельсином.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *