Що смачного приготувати в мультиварці

Приготування практично будь-якої страви в мультиварці має ряд переваг порівняно з іншими способами обробки продуктів. Тому якщо ви ставите питанням, що смачного приготувати в мультиварці, можна сміливо відповісти: практично все, починаючи від супів і закінчуючи вишуканими десертами.

Основні особливості приготування різних страв в мультиварці

  1. Завдяки герметичній ємності мультиварки суп не википає, не розбризкується і виходить злегка ловлення, а всі вхідні в нього інгредієнти зберігають свій аромат.
  2. Так як при випіканні мультиварка зберігає тепло краще, ніж духовка, випічка виходить більш соковитою і ніжною. Завдяки цій особливості можна приготувати як звичайну шарлотку, так і справжній хліб. Але особливо смачними в мультиварці виходять бісквіти або кекси.
  3. Не пригорять, не втечуть і не злипнуться в мультиварці різні молочні каші та гарніри (рис, гречка, картопля і ін).
  4. М’ясо в мультиварці можна приготувати будь-яким способом, при цьому воно завжди залишиться соковитим і ароматним.

Різотто з грибами (рецепт 1)

В мультиварці можна смачно приготувати не тільки страви з російської кухні, але і, наприклад, з італійської. Здивуйте своїх гостей різотто з грибами і сиром.

Інгредієнти:

  • Що смачного приготувати в мультиварці2 мультистакана рису круглозернистого;
  • 3 мальтистакана води;
  • 0,5 кг грибів;
  • 1 цибулина;
  • 100 г вершкового масла;
  • 30 г сиру «Пармезан»;
  • 1 мультистакан сухого білого вина;
  • сіль і перець за смаком

Приготування

  1. Гриби і дрібно нарізану цибулю злегка обсмажити на рослинному маслі в чашу мультиварки на режимі «Випічка» протягом 10-15 хвилин, після чого викласти зверху них добре промитий рис
  2. Додати вино, воду, посолити, поперчити і готувати під кришкою на режимі «Плов» протягом 40 хвилин
  3. Після звукового сигналу виставити мультиварку в режим «Підігрів» 10 хвилин, а різотто посипати зверху шматочками вершкового масла і тертим сиром, перемішати і накрити кришкою.

Подавати готове різотто потрібно гарячим, посипавши дрібно рубаною зеленню.

Різотто (рецепт 2)

Більш ситна, гостре і, безсумнівно, дивно смачне можна приготувати в мультиварці різотто, замінивши гриби куркою, а цибулю – часником. Аналогічно попереднім рецептом попередньо курка обсмажується замість грибів (див. п. 1), а дрібно нарізаний часник додається разом з сиром і маслом на етапі підігріву.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *