Швидке дріжджове тісто

Що може бути смачніше пухкої випічки з чашкою чаю або кави в холодний зимовий вечір? Напевно, у кожної господині є свій рецепт дріжджового тіста.

всі вони Відрізняються один від одного кількістю інгредієнтів. Дріжджове тісто готують на воді, кефірі, молоці, сироватці і кисляку, опарним і безопарним способом. Безопарним способом готується швидке дріжджове тісто – з’єднали всі інгредієнти, і готове, можна приступати до його розбирання. Якщо ж користуватися опарним способом, дріжджове тісто буде готуватися набагато довше.

Для тих, кому приготування здається трудомістким і довгим, рекомендуємо рецепт дріжджового тіста швидкого приготування. Його можна використовувати як для смажених, так і для печених виробів.

Головне – починати зі спокійною душею, адже воно реагує на наш настрій і платить тим же.

Приготування дріжджового тіста займе трохи часу – близько 15-20 хвилин.

На 4 порції нам знадобиться:

  • Дріжджі – 30 гр.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Масло – 200 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 500 гр.
  • Сіль – ? ч. л.
  • Рослинна олія – 4 ст. л.

Отже, щоб отримати швидке дріжджове тісто, розітремо дріжджі з цукром. Подогреем молоко до 30 °С і змішаємо з розтертими дріжджами. В окрему миску просеем борошно, зробимо посередині заглиблення, виллємо розчинені в молоці дріжджі і залишимо до тих пір, поки рідка суміш «запіниться», як показано на фото. З’явилися на поверхні бульбашки говорять про те, що йде процес бродіння.

Розтопимо масло і змішаємо зі збитими з сіллю яйцями. Все це додамо в борошно і замісимо тісто. Щоб все вийшло, потрібно замішувати дерев’яною ложкою від центру до краю.

Далі викладаємо на поверхню, посипану борошном, і відбиваємо його об стіл, щоб вийшов зайвий повітря – тоді воно стане м’яким і однорідним за консистенцією. При обробленні воно не повинно липнути до рук, для чого їх необхідно змащувати олією. Ось і все, дріжджове тісто швидкого приготування готово. Фантазуйте і Ви зможете приготувати з нього пиріжки, пироги, булочки і. т. д.

Пекти в духовій шафі, як звичайне дріжджове тісто, при температурі 200-220°С.

Якщо у Вас є електродуховка, то піч варто спочатку в режимі «низ», потім у звичайному режимі (верх + низ) до тих пір, поки випічка не зарум’яниться, вибираючи температуру.

Калорійність готового продукту складає 157 кКал / 100 гр

Сподіваємося, що наш рецепт швидкого дріжджового тіста Вам сподобається, а вироби з нього стануть справжніми ласощами для Ваших близьких.

Готуйте із задоволенням!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *