Суп пюре з кабачків: корисні властивості

Літній супСуп пюре з кабачків – відмінний варіант для дієтичного харчування. Рецепти також підходять для дітей. Взагалі, всі супи-пюре і креми добре засвоюються. Розберемося, наскільки і чим корисні ці супи для дорослих? Суп-пюре готується швидко, протягом декількох хвилин, а все завдяки такій техніці, як блендер, який є практично у кожної господині. Про звичайний суп пюре з картоплі і годі говорити: пюре багатьом подобається, правда, воно не так корисно (особливо тим, хто стежить за своєю фігурою).

Плюси:

1. Дієтичний суп пюре з кабачків готується дуже просто і швидко: потрібно всього лише блендер. В якості основного інгредієнта можна використовувати не тільки кабачки, але і інші овочі і коренеплоди. Додайте за смаком і за бажанням сіль, інші спеції, трохи вершків і бульйон для супу. А якщо у господині є мікрохвильовка, то суп буде готовий за кілька хвилин. Але навіть без цих помічників приготування займе не більше 30 хвилин.

2. Суп пюре з кабачків, як і будь-які овочі легко засвоюються організмом. Крім того, блендер або міксер подрібнює їх майже до кашки, що полегшує роботу травного тракту: на відміну від перетравлення звичайних супів організм виробляє значно менше ферментів. Суп-пюре – ідеальне блюдо перед тренуванням в спортивному залі. Він живить організм, дає сили після хвороби, виснажливої тренування, при цьому ніяких зайвих калорій.

3. Супи-креми і пюре як ніби створені для тих, у кого дуже чутливий шлунок. Взагалі, страви, що мають консистенцію пюре, рекомендовані при захворюваннях шлунка та печінки: при гастритах, при оперативних втручаннях, пов’язаних з шлунково-кишковим трактом. Супи-пюре дозволяють уникнути виділення додаткової жовчі і соляної кислоти. При перетравленні таких страв потрібно трохи шлункового соку. Тим, у кого є захворювання порожнини рота або просто важко пережовувати їжу, супи-пюре також підходять.

Мінуси:

1. Якщо хазяєчки звикли готувати їжу на всю тиждень у вихідні дні, наваривши велику бадью, то супи-пюре не підходять. Вони швидко псуються і їх не можна зберігати в холодильнику, тому що вони втрачають свої корисні речовини і вітаміни. Іншими словами, потрібно приготувати і відразу його з’їсти. Якщо приготувати більше, ніж можна з’їсти за раз, то доведеться викинути свою працю.

2. З таким корисним властивістю супів-пюре, як хороша засвоюваність, пов’язаний недолік – супи-пюре погано насичують. Для тих, хто дотримується обмежень у харчуванні або сидить на дієті, це властивість дуже важливо. Суп-пюре взагалі не вирішує проблему втамування голоду, тому що має легку консистенцію, його практично не потрібно жувати. Виникає небезпека переїсти.

Суп з овочів3. Із-за додавання жирних вершків суп-пюре перетворюється в калорійне блюдо. Іноді в нього додають вершкове масло. Можна, звичайно, взяти вершки самої низької жирності, але все-таки худнуть повинні бути обережні з цією стравою. Замість звичайної борошна для загустіння можна додати кукурудзяний крохмаль або рисову, гречану муку.

Страва для тих, що худнуть №1

Пюре з кольорової капусти, кабачків і брокколі

Такий супчик стане ідеальною заміною картопляного пюре, якого худнуть так бояться, та й всім іншим він буде корисний. Такий суп-пюре особливо корисний для жіночого здоров’я. У брокколі містяться індол-3-карбінол, гликозинолаты, які регулюють метаболізм естрогенів, запобігаючи його порушення. Такий суп стане профілактикою різних жіночих захворювань, начебто міом, ендометріозу, фіброаденом, раку матки, молочної залози, гіперплазії, раку товстої кишки.

Страва для тих, що худнуть №2

Суп-пюре з лосося – джерело поліненасичених жирних кислот. Є доказ, що омега-3 жирні кислоти, взаємодіючи з клітинами, включають гени, які відповідальні за спалювання калорій і жирів. У період зниження ваги жінок долає поганий настрій, а суп-пюре з лосося забезпечує гарний настрій.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *