Святковий салат з кальмарами і червоною ікрою

У нашому житті дуже багато свят. І до кожного святкового події потрібно як слід підготуватися, так як за святковим столом зберуться всі рідні і близькі люди. Потрібно приготувати шикарний стіл, щоб пригостити всіх своїх гостей. Всі ці приємні клопоти на наших тендітних плечах, дорогі господині. Буває так, що у мене не вистачає ідей для оформлення святкового столу, і тоді я гортаю сторінки кулінарних сайтів у пошуках смачних, красивих і ситних святкових страв. Кулінарні сайти – це просто джерело найрізноманітніших рецептів на будь-який смак. Так що нам не потрібно ламати голову, і думати, що ж приготувати: святковий листковий салат або святковий вінегрет з печерицями, вибір таких закусок величезний. Зі свого боку, хочу поділитися рецептом приготування святкового салату з кальмарами і червоною ікрою. Такий гарний і смачний салат прикрасить новорічний та різдвяний стіл. Стане яскравою прикрасою на день народження і в день 8 березня. Приготувати салат з кальмарами і червоною ікрою нескладно. Потрібно зовсім небагато часу. Отже, починаємо.
Інгредієнти для приготування салату з кальмарми
Візьмемо наступні

Інгредієнти:

– кальмар свіжоморожений 200 грам;
– крабові палички 6 штук;
– кукурудза консервована 0,5 банки;
– яйце куряче 3 штуки;
– майонез 60 грам;
– червона ікра 3 чайні ложки;
– сіль за смаком;
– перець чорний мелений за смаком.

Приготування:

Крабові палички ріжемо невеликими кільцями, додаємо кукурудзу
Крабові палички ріжемо невеликими кільцями. В підходящу салатну тарілку кладемо нарізані крабові палички і кукурудзу консервовану.
Кальмар відварити, нарізати
Набираємо в каструлю воду, підсолюємо. Доводимо до кипіння. Кальмар у мене був очищений. Добре промиємо й опускаємо в киплячу воду. Доводимо до кипіння. Кип’ятимо 30-60 секунд. Дістаємо з окропу і остуджуємо. Нарізаємо невеликою соломкою. Додаємо до решти інгредієнтів. Приправляємо сіллю і меленим чорним перцем. Заправляємо майонезом і добре перемішуємо. Одночасно відварюємо курячі яйця, остуджуємо і очищаємо від шкаралупи.
Укладаємо салатну масу по тарілочках
Салат можна подати в одному салатнику або в порційних тарілочках. Я вибрала другий варіант. Укладаємо салатну масу по тарілочках.
салату посипати тертими яйцями та ікрою
Варені курячі яйця поділяємо на білок і жовток. Білок натремо на крупній тертці, жовток – на дрібній. Зверху на салатну масу викладаємо натерту білок і робимо обідок з натертого жовтка.
рецепт салату з кальмаром
Щоб ободок з вареного жовтка добре тримався, додаємо трохи майонезу. У центрі кладемо червону ікру. Святковий салат з кальмарами і червоною ікрою готовий. Подаємо до святкового столу. Готуйте із задоволенням і смачних вам свят!
рецепт салату з кальмаром і крабовими паличками

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *