Тунець на грилі

М’ясо тунця – це їжа для допитливого розуму. У ньому при будь-якій обробці зберігається така кількість корисних речовин, що ніяке консервування йому не страшно. Не дивно, що провідні американські університети включили страви з цієї риби в обов’язковий раціон. Студенти їдять м’ясо тунця під час сесії, а наукові співробітники – в момент роботи над вирішенням проблем державної важливості. Більш того, навіть дієтологи кажуть, що регулярне
вживання в їжу тунця чинить сприятливий вплив на весь організм.

Наприклад, підвищується рівень корисного холестерину і знижує вміст тригліцеридів в організмі. Крім високого вмісту фосфору, в м’ясі тунця також є вітамін D, жирні кислоти Омега-3, селен, а також оптимальна пропорція калію і натрію.

Широку популярність тунцу приніс його незвичайний чудовий смак. Французи прозвали м’ясо цієї риби «морський телятиною», оскільки його смак дійсно схожий на смак телятини. До того ж він містить в собі всі корисні властивості риби і м’яса.

М’ясо тунця поширене як у європейської кухні, так і в японській. Рецептів приготування такої риби – «море». Що з нею тільки не роблять: і запікають, смажать на решітці, і тушкують, і варять, і навіть використовують в овочевих салатах.

Японці, наприклад, вживають тунець в складі різноманітних видів суші, ролів і суссими. А нам ближче традиційне барбекю. Можна приготувати тунець на грилі, а потім тут же запекти молоду картоплю – вийде чудовий гарнір.

Як приготувати тунець на гриліОтже, беремо: тушку тунця, порізану на порції; 1 склянка білого сухого вина; по половині склянки соєвого соусу, оливкової олії і жирних вершків; 2 ст. ложки свіжого імбиру (дрібно порубати); сіль (якщо потрібно, тому що соєвий соус буває і солоним).

Спочатку готуємо маринад. У каструлю вливаємо соєвий соус і вино, потім додаємо імбир і, весь час збиваючи вінчиком, повільно додаємо в маринад оливкова олія. Ретельно вимиту і обсушену рибу покласти в скляну ємність, поливаємо нашим маринадом і ставимо в холодильник.

В холоді риба повинна зберігатися не менше 3 годин. Шматки потрібно зрідка перевертати, щоб тунець рівномірно просочився маринадом. Потім його потрібно вийняти з посудини і дати обсохнути на паперовому рушнику. Після цього шматочки тунця відправляються на деко або решітку гриля.

Запікати їх потрібно хвилин по 5 з обох сторін. Це оптимальний час, і воно підійде як для приготування в духовій шафі, так і на грилі. Поки на грилю буде готуватися риба, «до розуму» потрібно довести соус.

що Залишився маринад зливаємо в сотейник і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння і потроху вливаємо вершки. Отриману масу потрібно постійно збивати і не допускати кипіння. Разом з вершками соус повинен пробути на вогні не довше 5 хвилин, інакше його смак буде зіпсований. На стіл шматочки тунця подаються під соусом.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *