Вафельниця

Незважаючи на сьогоднішнє достаток побутової техніки, досить складно підібрати відповідний прилад для того щоб приготувати смачні та хрусткі вафлі.

Кожна радянська сім’я володіла двома вафельницами: одну гріли на плиті і готували горішки, а інша була електричної і призначалася для приготування тонких вафель, які наповнювали згущеним молоком. У деяких господинь до цих пір користуються успіхом радянські вафельниці. Між тим, вони явно недооцінюють практичність і простоту сучасних приладів. Нові вафельниці не дозволяють тесту витікати, а готовий виріб не пригорає і його легко відокремити від форми. Проблема полягає лише в тому, що їх нелегко знайти в звичайних магазинах побутової техніки, та й вибір там невеликий. Тому бажаючим доводиться звертатися до інтернет-магазинів. Там ви можете придбати німецькі, китайські або вітчизняні вафельниці. Мінімальна ціна таких вафельниц – 700 рублів.

При виборі техніки для початку слід визначитися, для приготування яких вафель вона потрібна: товстих або тонких, великих або маленьких. Важливо також знати форму бажаних виробів. Сучасні вафельниці призначені для приготування прямокутних, круглих, квадратних вафель або навіть у формі сердечок.

Найчастіше в вафельницах готують тонкі вафлі, які теплими згортаються в трубочку або в форму конуса і заповнюють кремом або згущеним молоком. Зверніть увагу, що дуже часто такі прилади називаються сэндвичницы або бутербродниці.

Дуже популярні вафельниці (їх легко можна знайти в салонах побутової техніки), з допомогою яких виходять товсті печива квадратної форми (російські вафельниці) або у формі сердечок (імпортне виробництво). Не дуже легко знайти електроприлад для приготування улюблених горішків і пишних прямокутних бельгійських вафель. Такі агрегати володіють декількома змінними формами, тому ви можете регулярно радувати своїх близьких печивом, сердечками і горішками.

Сучасні вафельниці, на відміну від радянських, мають антипригарним покриттям, яке не дозволяє тесту пригорати. Готові вафлі легко відокремити від форми. Якщо ви хочете, щоб агрегат працював довгий час, вибирайте такий екземпляр, у якого якісне рівномірне напилення без нерівностей і бульбашок. На вафельниці не повинно бути залисин. При експлуатації важливо не пошкодити напилення. Для цього не знімайте гарячі вафлі за допомогою гострого ножа, користуйтеся спеціальною лопаткою. Також протипоказано лити на гарячу техніку холодну воду. Коли прилад охолоне, просто протріть його вологою тканиною.

Сучасні моделі мають герметичною кришкою, яка не дозволить тесту вилитися. Тим не менше, краще не допускати зайвої рідини в вафельниці.

Верх у вафельниц може бути зроблений з пластмаси, але краще віддати перевагу металевому корпусу. Такі вафельниці, як правило, більш міцні. Прилади за своїми габаритами не сильно відрізняються один від одного, їх вага становить два з половиною кілограми.

Наталія Іванова

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *