Вчимо дитину готувати

Багато мам воліють не допускати своїх малюків на кухню: яка користь може бути від маленької дитини? Через якийсь час діти просто втрачають всякий інтерес до процесу приготування їжі, що тягне за собою безліч проблем в майбутньому.

В той час, коли дитина міг би допомагати мамі на кухні або заміняти її, у нього вже абсолютно інші інтереси. В результаті, подорослішавши і покинувши батьківський дім, діти залишаються безпорадними в області кулінарії. Таким невмінням при цьому відрізняються і хлопчики, і дівчатка. Чи можна розвинути у дитини інтерес до цієї важливої області домоводства?

Існують нескладні правила, які допоможуть батькам підготувати своє чадо до «дорослої» кулінарії.

Починати потрібно з самого раннього віку. Дворічний малюк вже в змозі надавати невелику допомогу в приготуванні їжі. Можете спокійно довірити йому збивання яєць або подрібнення овочів безпечним ножем.

Діти старшого віку (3-5 років) можуть виконувати більш серйозні доручення – змішати салат або посипати торт горіхами. У цьому віці будь свою дію дитина супроводжує численними питаннями, на які він хоче отримати докладні відповіді. Це ідеальний час для того, що міцно закласти у свідомість малюка основи приготування їжі.

Залучаючи дітей в кулінарний процес, не забувайте знайомити їх і з правилами гігієни: мити руки перед приготуванням та після обробки сирого м’яса або риби, носити фартух, використовувати для різних категорій продуктів окремі дошки та ін. Після закінчення приготування їжі привчайте малюка прибирати на кухні – навчіть його мити посуд і розкладати по місцях невикористані інгредієнти.

Звісно, всі ці заходи вимагають від батьків безмежного терпіння, а також тимчасових і фінансових витрат. Але будьте впевнені, що в майбутньому все це обов’язково окупиться. Ваш підростаюча дитина добре освоїть отримані уроки, а кулінарні навички допоможуть йому в подальшому самостійному житті.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *