Яйце пашот

Як приготувати яйце-пашот знають небагато, хоча це дуже легко і просто. Для цього нам потрібні:

  • вода – близько 1 л.
  • яйце -1 шт
  • оцет – 1 ч. л
  • сир – 50 гр.
  • сіль – за смаком
  • чорний хліб – 1 скоринка

Отже, нам треба спочатку зварити яйце, для цього в каструлю виливаємо воду, додаємо оцет і ставимо на вогонь. Яйце розбиваємо в мисочку, так акуратно, щоб не пошкодити жовток і також обережно виливаємо його у воду, як тільки закипить вода, тобто підуть бульбашки. Ложкою з дірочками акуратненько піднімаємо яйце на верх і залишаємо в киплячій воді ще на одну хвилину.

Після цього знімаємо каструлю з вогню і залишаємо яйце в гарячій воді на 10 хвилин (обов’язково поставте таймер, так як від часу залежить результат приготування яйця-пашот).

Якщо ви все зробите за правилами ви отримаєте прекрасні яйця-пашот з схватившимся білком і м’яким, ніжним жовтком. В цей час сир натираємо на середній тертці, виловлюємо яйце з води, викладаємо на шматочок хліба і обсипаємо тертим сиром. Все це відправляємо в духовку на пару хвилин, нам треба щоб сир трохи розплавився. Подаємо в гарячому вигляді. Як бачите, рецепт пашот дуже простий у приготуванні. При цьому яйце-пашот можна приготувати і в мікрохвильовці.

Для того, щоб приготувати яйце-пашот в мікрохвильовці в мисочку, яку можна використовувати в мікрохвильовці, наливаємо 0,5 чайної ложки оцту. Потім додаємо 150-200 мл води, акуратно розбиваємо яйце і виливаємо його в миску з водою. Ставимо миску з яйцем в мікрохвильову піч на повну потужність приблизно на 45 секунд. По закінченню певного часу, виймаємо мисочку, виловлюємо шумівкою яйце, даємо стекти воді, і викладаємо отриманий яйце-пашот на шматочок хліба і падаємо в теплому вигляді.

Слід зазначити, що рецепт яйця-пашот дуже різноманітний, так як кожна господиня готує його за власним рецептом. Найбільш поширені рецепти яйця-пашот по-англійськи. Можливо ви запитаєте: а як варити яйця-пашот по-англійськи? Практично також, як і за вищевказаною рецептом, тільки в цьому випадку замість чорного хліба беремо білий батон і додаємо трохи вершкового масла. Якщо ви вважаєте що приготування яйця-пашот справа дуже важка, то вам потрібно подивитися наш відео – покрокову інструкцію про те, як готувати пашот.

Також можна приготувати консоме з пашотом. Для цього в підсолену воду (750 мл) додаємо 4 ст. л винного оцту і доводимо до кипіння. Потім 4 яйця по одному розбиваємо в миску і обережно виливаємо в гарячу воду і витримуємо їх там приблизно 3-4 хвилини. Після цього обережно виймаємо шумівкою зварені яйця і викладаємо їх у чотири супові чашки. Заливаємо їх заздалегідь приготовленим м’ясним бульйоном, зверху посипаємо дрібно нарізаним шніт-цибулею. Консоме з пошотом готовий!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *