Як приготувати м’ясо по-французьки в мультиварці

М’ясо по-французьки в мультиварці – це страва, основними компонентами якого є м’ясо, цибулю, картоплю і сир.

Вперше це блюдо було приготовлено в столиці Франції Парижі для російського графа Орлова і імператриці Катерини, готувалося воно з телятини, картоплі, цибулі та грибів під соусом бешамель.

В даний час варіацій приготування цієї страви кілька: з грибами і без, в якості м’яса використовується свинина, яловичина, курка або навіть фарш.

Нижче наведемо рецепти, які рекомендуємо приготувати: м’ясо по-французьки і під сиром в мультиварці.

М’ясо по-французьки

Інгредієнти:

м'ясо по-французьки в мультиварці

  • Свинина– 400 гр;
  • Картопля – 4-5 шт;
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт;
  • Сир – 150г;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Сметана– 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль, спеції за смаком

Поетапне приготування страви:

  1. Нарізати м’ясо і картоплю тонкими пластинок, цибулю – півкільцями, сир натерти на тертці.
  2. Часник натерти на дрібній тертці і змішати зі сметаною.
  3. М’ясо посолити, обсипати спеціями, перемішати і дати трохи промаринуватися.
  4. В чашу мультиварки налити масло, зверху викласти шар свинини, потім шар цибулі. На цибулю викласти шар картоплі. трохи посолити. Шар картоплі змастити сметанно-часниковою сумішшю. Зверху викласти сир.
  5. Запікати в мультиварці 1 годину на режимі «Випічка».
  6. М’ясо по-французьки в мультиварці готово.

Поради господиня:

  • сметану можна замінити вершками або майонезом;
  • тим, хто не любить часник, його можна не додавати;
  • страву подати з солоними огірочками або прикрасити свіжими помідорами і зеленню.

М’ясо під сиром

  • Свинина (шийка) – 500 гр;
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт;
  • Сир – 150 гр;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Поетапне приготування страви:

  1. Свинину нарізати тонкими скибочками завтовшки 1 см, трохи відбити, посолити, поперчити.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, петрушку порубати, сир натерти на тертці.
  3. В чашу мультиварки викласти м’ясо, зверху змастити майонезом. Потім шар цибулі, зверху посипати зеленню і сиром. Повторити всі шари ще раз.
  4. Включити мультиварку на режим «Випічка» і готувати 60-70 хв.
  5. М’ясо під сиром в мультиварці готово!

Рада господиня:

  • дане блюдо можна доповнити шарами з помідор.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *