Як смачно і правильно зварити молоду кукурудзу

Якщо ви збираєтеся порадувати своїх рідних смачною вареною кукурудзою і хочете щоб вона вийшла “як треба”, дізнайтеся кілька головних секретів цієї страви. Враховуючи поради, ви навчитеся правильно вибирати і варити плоди так, щоб вони були соковитими, соковитими, м’якими і ніжними.

Корисні поради.

  • Варити продукт потрібно очищеним. На ринку, звичайно, він у такому вигляді і продається.
  • Якщо у вас качани з листям, візьміть ніж і акуратно відріжте неїстівний твердий корінець. Тоді листя відокремлюються від плоду одним рухом.
  • Кукурудзу рекомендують варити цілою, не ламати. Тому, купуючи, орієнтуйтеся на мають вдома ємності. Якщо немає великої каструлі, вибирайте маленьку кукурудзу, щоб не довелося її розламувати.

Купуйте кукурудзу з листям. Темні плями на них свідчать про додавання хімічних добрив при вирощуванні. Продавці намагаються цей факт приховати, попередньо очищаючи продукт.

  • Не бажано варити в алюмінієвому посуді. Робіть це в нержавіючій сталі або в емальованому.
  • Якщо ви самостійно чистили качани, дно каструлі можна застелити цими листям.
  • Немає чіткого правила: солити воду або не солити. Якщо ви трішки підсолити, смак від цього не зміниться. Але сіль, окремо до столу подавайте обов’язково.
  • Щоб при варінні кукурудза зберегла природний колір потрібно додати туди лимонний сік.

Не можна залишати готовий продукт у воді, він стане твердим і не смачним.

  • Кукурудзу подають в теплому вигляді з сіллю.
  • Деякі господині змащують готові качани вершковим маслом. Але це, як кажуть, справа смаку кожного.

Як вибирати кукурудзу.

Вибираючи качани варто зосередити увагу на:

  • Листя;
  • зерна;
  • зрілість.

Кукурудза є харчова і кормова.Кормова призначена для тварин. У ній міститься більше добрив. Вона насиченого помаранчевого кольору. Її розмір досягає 25 див. Вона тонка. Зерна дрібніше, не мають смаку.Сама смачна кукурудза – харчова, молода. Досягає 15 див. Вона товста. Відрізнити її можна за смаком зерняток. Відломіть одне і спробуйте. Воно повинно бути м’яке, солодкий і ніжний. В кормовій і старої – зерна жорсткі. Сьогодні вирощують кукурудзу різних сортів. Запитуйте більш солодкі, вони смачніші.

Готуємо і варимо кукурудзу.

1. Очищаємо від листя і непотрібних «волосків». Інакше, потім вони будуть потрапляти під час їжі, викликаючи не дуже приємні відчуття.Можна відрізати їстівні корінці.kykyryza12. Якщо ви купили продукт на ринку і він вже був очищений, можете промити його під проточною водою, щоб потім кукурудза не варилася в соку різних бактерій і бруду.kykyryza23. Беремо каструлю, наповнюємо її наполовину водою і доводимо до кипіння. Як тільки вода закипіла, акуратно опустіть плоди в ємність. Класти кукурудзу в холодну воду не бажано. Поки вона закипить, качани втратять всі корисні властивості.

Від моменту закипання варити молоду кукурудзу рекомендується 20 хвилин. Якщо кукурудза стара – часу знадобитися більше, приблизно 1,5 години.

kykyryza3Вода повинна покривати качани повністю.Якщо ви самі чистили кукурудзу, покладіть на дно каструлі листя плодів, так вона буде більш соковитою.Накриваємо кришкою.kykyryza44. Дістаньте готову кукурудзу. Дайте їй трохи охолонути і в теплому вигляді подавайте до столу.kykyryza5Сіль подавайте окремо.Приємного апетиту!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *