Як вибрати свіжий кокос?

Заморські фрукти вже давно стали звичними гостями на наших кухнях. Їх не тільки їдять в чистому вигляді, але і використовують для добавок в різні страви. Кокос, наприклад, додають у випічку для додання їй екзотичного особливого присмаку і аромату. Про корисні властивості кокоса можна написати цілий науковий працю: хімічний склад компонентів його м’якоті або масла – справжня природна здравниця. Саме благотворний дію, включаючи ранозагоювальну, тонізуючу
і антибактеріальну, надає кокос на роботу опорно-рухового апарату, травної системи і щитовидної залози.

Плюс зміцнення імунітету і нормалізація показників рівня холестерину – і все це завдяки високому вмісту в горісі лауринової кислоти.

Але, щоб горіх не розчарував, його потрібно вміти правильно вибрати. Найчастіше, купуючи кокос, покупці виявляють будинку і прілий запах м’якоті, і малоприємну в’язку рідину замість хваленого освіжаючого молока всередині.

як навчитися вибирати свіжий кокосТому ще на ринку або в супермаркеті потрібно критично оцінити те, що ви купуєте. Деякі кажуть, що потрібно дивитися на кількість «волосся», що покривають горіх.

Однак це не відноситься до поняття стиглості та свіжості. Основний критерій свіжого і стиглого горіха – плескіт рідини всередині, якщо потрясти його. І чим активніше хлюпоче рідина, тим свіжіше і смачніше виявиться горіх.

При покупці кокоса не полінуйтеся звернути увагу на наявність тріщин, потекшую рідини по поверхні і виступаючих частин горіха. Якщо все це (або хоча б один дефект) присутній, кокос краще не купувати.

Місце, де розташовані горезвісні три плями, що нагадують мавпячу мордочку, не має м’ятися від натискання пальцем. Якщо це відбувається, значить, горіх вже почав псуватися.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *