Запіканка в мультиварці з борошном

Запіканка в мультиварці з борошном виходить пишніше, на відміну від запіканки, приготовленої в духовці. Тому пропонуємо вам два рецепти приготування запіканки в мультиварці.

Борошняна запіканка в мультиварці

Запіканка в мультиварці з борошном

Інгредієнти:

  1. 2 пачки сиру;
  2. 2 яйця;
  3. 4 столові ложки сметани;
  4. 2 столові ложки цукру;
  5. 1/5 чайної ложки розпушувача;
  6. 2 столові ложки манної крупи;
  7. 1 столова ложка борошна;

Приготування:

  1. Міксером збийте яйця з цукром, потім додайте сметану і манну крупу і знову гарненько збийте. Додайте сир і ретельно розмішайте до отримання однорідної консистенції. Потім додати розпушувач і борошно, які можна попередньо змішати для зручності введення в тісто.
  2. Змастіть чашу мультиварки вершковим маслом і злегка присипте борошном. Встановіть програму приготування «Випічка» на 60 хвилин.
  3. Витягувати борошняну запіканку з мультиварки відразу по закінченні часу приготування не рекомендується. Залиште постояти приблизно 10 хвилин.

Фруктова запіканка в мультиварці з борошном

Інгредієнти:

  1. 400 г сиру;
  2. 3 столові ложки борошна;
  3. 2 яйця;
  4. 1 чайна ложка розпушувача;
  5. ? мірної склянки цукрового піску;
  6. 1 зелене яблуко;
  7. 10 г вершкового масла;
  8. курага – 7 шт.

Приготування:

  1. Збийте яйця з цукром. Перемішайте борошно з розпушувачем і додайте до збитою яєчною масою, далі додайте сир і ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
  2. Очистіть яблуко від шкірки і наріжте її дрібними кубиками. Курагу промийте, обсушіть і наріжте дрібними шматочками.
  3. Додайте нарізані фрукти у підготовлену яєчно-сирну суміш і все ще раз перемішайте.
  4. Виберіть режим мультиварки «Підігрів», щоб прогріти чашу мультиварки. Змастіть дно чаші мультиварки вершковим маслом і викладіть сирно-фруктову масу.
  5. Виберіть для запіканки з борошном в мультиварці програму приготування «Мультиповар» на 40 хвилин.
  6. По закінченні часу приготування почекайте 10 хвилин, а потім викладіть його на блюдо.

При бажанні під час замішування тіста можна додати не тільки яблука і курагу, але і родзинки з цукатами. Подавайте запіканку зі сметаною і гарячим чаєм.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *