Звичайний джем здатний зупинити рак

Експерти повідомили, що желе і джеми слід вважати найбільш переважними солодощами не тільки завдяки їх низькій калорійності. Недавні дослідження допомогли з’ясувати, що ці продукти можуть стати прекрасними помічниками у боротьбі з онкологією, запобігаючи онкологічні захворювання.

У складі джему є речовина пектин, яке і зацікавило вчених. Як відомо, на основі пектину виготовлені солодощі желеподібної консистенції. Учені з Америки, Інститут продовольства, встановили, що потрапивши в організм людини, пектин здатний стримувати ріст злоякісної пухлини, причому, це стосується будь-яких стадій захворювання. Такі сміливі висновки вчених підтверджені низкою поглиблених досліджень.

Наприклад, наукові експерименти на цю тему були проведені фахівцями Університету Джорджії, керівником був професор Вік Морріс. Вчені дізналися, що пектин дійсно впливає на організм таким чином, що починається активний виведення токсинів, а зростання раку простати значною мірою сповільнюється. У ході дослідження вчені зробили вплив на клітини раку простати звичайним пектиновим порошком. Результат виявився просто приголомшливим, сорок відсотків ракових клітин припинили зростання.

Було проведено безліч експериментів на тваринах, а також на різних клітинних структурах. В ході таких робіт було встановлено, що під впливом пектину відбувається гальмування розвитку злоякісних новоутворень легень, припиняється активний ріст пухлини товстої кишки.

Вчені не вперше звернули увагу на властивості пектину, це речовина вивчається давно, і його корисний вплив на організм зазначено медиками. Доведено, що завдяки пектиновим речовинам поліпшується обмін речовин, налагоджується порушене периферичний кровообіг. Крім того, пектинові речовини забезпечують покращений ріст корисної мікрофлори, роблять благотворний вплив на перистальтику кишечнику.

Медики вважають, що пектину властиво проникати в шкіру і кровоносні судини людини, і у зв’язку з цими якостями збільшується його роль, як ентеросорбенту. Пектин виводить з організму пестициди, позбавляє від солей важких металів, гербіцидів та інших складних хімічних сполук. Джерелом пектину є яблука, топінамбур, цитрусові, гарбуз, багато морські водорості. З яблук можна отримати пектин в домашніх умовах.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *